viết 1 bài thuyết trình ngắn về cách làm món nem rán bằng tiếng anh

thumb up 1
thumb down
Trả lời câu hỏi của Lengocanh
  • Câu trả lời phải chính xác, đầy đủ dựa trên kiến thức xác thực:
    • ✔ Đối với câu hỏi trắc nghiệm: Đưa đáp án lựa chọn + giải thích lý do chọn đáp án.
    • ✔ Đối với câu hỏi tự luận: Đưa lời giải và đáp án cho câu hỏi.
    • ✔ Đối với câu hỏi trả lời ngắn: Đưa ra đáp án + giải thích lý do.
    • ✔ Chấp nhận sử dụng ảnh do thành viên viết tay, ảnh cần rõ nét, không bị mờ, vỡ ảnh.
  • Sử dụng ngôn ngữ rõ ràng, dễ hiểu.
  • Tránh đưa ra các ý kiến cá nhân mang tính chất chủ quan.
  • Nếu sử dụng thông tin từ nguồn khác, phải trích dẫn nguồn đầy đủ và chính xác.
  • Tuyệt đối không được sao chép các thông tin từ các trang khác, từ AI hoặc chatGPT.
CÂU TRẢ LỜI
avatar
Timi

18/04/2023

Trợ lý học tập AI - Câu trả lời này chỉ mang tính tham khảo
How to make Vietnamese fried spring rolls (nem rán) Ingredients: - 500g ground pork - 200g shrimp, peeled and deveined - 1 carrot, julienned - 1 onion, finely chopped - 1/2 cup wood ear mushrooms, soaked in water and chopped - 1 egg - 1 tablespoon fish sauce - 1 teaspoon sugar - Salt and pepper to taste - Spring roll wrappers - Cooking oil Instructions: 1. In a large bowl, mix together the ground pork, shrimp, carrot, onion, wood ear mushrooms, egg, fish sauce, sugar, salt, and pepper. 2. Take a spring roll wrapper and place it on a flat surface. Spoon about 2 tablespoons of the filling onto the wrapper, spreading it out into a thin layer. 3. Roll the wrapper tightly around the filling, tucking in the sides as you go. Use a bit of water to seal the edge of the wrapper. 4. Repeat with the remaining wrappers and filling. 5. Heat up a large pot or wok with enough oil to deep fry the spring rolls. 6. Once the oil is hot, carefully add the spring rolls to the pot, frying them until they are golden brown and crispy. 7. Remove the spring rolls from the oil and place them on a paper towel-lined plate to drain off any excess oil. 8. Serve the spring rolls hot with your favorite dipping sauce. Enjoy your delicious homemade Vietnamese fried spring rolls!
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
4.0/5 (1 đánh giá)
thumb up 0
thumb down
1 bình luận
Bình luận
avatar
level icon

Lengocanh

18/04/2023

chị có thể dịch hộ em ko ạ
Ingredients:

200 g minced pork

200 g shrimp (minced)

100 g taro (shredded)

100 g carrot (shredded)

20 g dried wood ear mushrooms (soaked in hot water and julienne)

50 g glass noodle (soaked in water for 10 mins)

1 tbsp shallot (minced)

1 tbsp garlic (minced)

1 egg

1 bean sprouts (7 oz) (optional)

1 block tofu (optional)

salt, pepper, sugar, chicken stock

20 pcs rice paper wrapper

dipping fish sauce

Instructions:

Step 1: In a large bowl, combine the minced pork and minced shrimp together and season lightly with salt, pepper, sugar and chicken stock (1/2 tsp each). Also add 1 tbps minced shallot and 1 tbsp minced garlic. Mix well in a circular motion till combined.

Step 2: Combine the seasoned meat & shrimp with all the shredded vegetables, mushrooms and glass noodle. Mix well. To help all the ingredients adhere better, add 1 egg or just the egg white. Mix well again and leave to sit for about 15 minutes.

Step 3: To soften the rice paper for wrapping, moisten the rice paper with a damp cloth instead of soaking in water.

Step 4: Scoop a heaping tablespoon of the filling and place near one end of the rice paper. Roll until you reach the center, then fold both sides inwards and continue to roll up till the other end.

Step 5: Heat a generous amount of oil in the pan until you see small bubbles around the chopstick. Then keep the heat on medium and start frying. The rice paper could be sticky at first so leave some spaces between the rolls. After a few minutes, it’s ok to bring them closer to one another. Deep fry until they turn golden brown.

Step 6: Place them on paper towel to drain off the excess oil. Serve with dipping fish sauce, fresh vegetable and herbs.


Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
0/5 (0 đánh giá)
thumb up 0
thumb down
0 bình luận
Bình luận
avatar
level icon
dangngocha

18/04/2023

The ingredients include minced meat, chicken or duck eggs, vermicelli, some root vegetables such as kohlrabi, carrots, etc. to make spring rolls crispy longer. To make spring rolls fragrant, the ingredients also include shiitake mushrooms, wood ear mushrooms, onions, fresh onions and coriander. The indispensable ingredient is the rice paper rolls, also known as the rice paper rolls. Soak the noodles in water until soft, then cut into small pieces. Wood ear and shiitake mushrooms soaked in hot water to bloom, washed and then chopped. The tubers are washed, peeled and sliced. Onions and garlic crushed and chopped. After preliminary processing, we mix and puree all the above ingredients, season to taste, then beat the eggs and stir well. Before rolling spring rolls, you should sprinkle diluted vinegar water evenly all over the banyan leaves. Then spread the spring rolls in the middle of the top, fold the edges of the leaves and roll them up. Put the pan on the stove, pour oil in, wait until the oil is hot, we gently put spring rolls into the pan to fry. When the spring rolls are ripe, crispy yellow, and fragrant, take them out on a plate.

Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
0/5 (0 đánh giá)
thumb up 1
thumb down
0 bình luận
Bình luận

Nếu bạn muốn hỏi bài tập

Các câu hỏi của bạn luôn được giải đáp dưới 10 phút

Ảnh ads

CÂU HỎI LIÊN QUAN

FQA.vn Nền tảng kết nối cộng đồng hỗ trợ giải bài tập học sinh trong khối K12. Sản phẩm được phát triển bởi CÔNG TY TNHH CÔNG NGHỆ GIA ĐÌNH (FTECH CO., LTD)
Điện thoại: 1900636019 Email: info@fqa.vn
location.svg Địa chỉ: Số 21 Ngõ Giếng, Phố Đông Các, Phường Đống Đa, Thành phố Hà Nội, Việt Nam.
Tải ứng dụng FQA
Người chịu trách nhiệm quản lý nội dung: Đào Trường Giang Giấy phép thiết lập MXH số 07/GP-BTTTT do Bộ Thông tin và Truyền thông cấp ngày 05/01/2024
Copyright © 2023 fqa.vn All Rights Reserved