Giúo mình bài 4,5 này với ạ
Để tính diện tích hình tròn, ta sử dụng công thức: $S = \pi r^2$, trong đó $r$ là bán kính của hình tròn.
Với bài toán này, bán kính của hình tròn là 5, nên diện tích sẽ được tính như sau:
$S = \pi \times 5^2 = \pi \times 25 = 78.53981633974483$
Để tính chu vi hình tròn, ta sử dụng công thức: $C = 2\pi r$, trong đó $r$ là bán kính của hình tròn.
Với bài toán này, bán kính của hình tròn là 3, nên chu vi sẽ được tính như sau:
$C = 2\pi \times 3 = 6\pi = 18.84955592153876$
IV. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning. 1. I find playing sport an exciting way to exercise A. boring B. normal C. regular D. interesting 2. Mrs Nga felt nervous the moment the plane took off A. made B. continued C. fought D. landed 3. Don't forget to lock the door when you go out. A. remember B. play C. buy D. leave 4. The policeman explained to us how to arrive at the airport. A. leave B. visit C. go to D. see
Rất tiếc, nhưng câu hỏi bạn đưa ra không phải là một bài toán toán học. Đây là một bài tập về từ vựng trong Tiếng Anh, yêu cầu tìm từ trái nghĩa. Tuy nhiên, tôi có thể giúp bạn giải quyết nó:
1. I find playing sport an exciting way to exercise
A. boring (Đáp án đúng vì "boring" có nghĩa trái ngược với "exciting")
2. Mrs Nga felt nervous the moment the plane took off
D. landed (Đáp án đúng vì "landed" có nghĩa trái ngược với "took off")
3. Don't forget to lock the door when you go out.
A. remember (Đáp án đúng vì "remember" có nghĩa trái ngược với "forget")
4. The policeman explained to us how to arrive at the airport.
A. leave (Đáp án đúng vì "leave" có nghĩa trái ngược với "arrive")
V. Read the text carefully, then do the tasks. Large cities often have problems that small towns and rural areas do not haye. Two of the biggest problems are heavy traffic and the pollution that cars create. Of course, traffic problems and pollution are not only found in big cities. However, the higher populations and larger number of cars on the roads in cities can make the problems happen more often and with more noticeable effects. One of the most common traffic problems the large cities have is congestion. As the population of a city increases, so does the number of cars on the road. Cities cannot always improve the number and size of their roads and highways to keep up with the number of cars. The result is traffic congestion, or traffic jams. When traffic jams happen, cars that are stuck in the congestion continue to run their engines. This creates pollution and is a big problem. Pollution causes health problems for the people in cities and also hurts the environment. 1. Where do traffic problems and pollution frequently happen? A. small towns B. rural areas C. big cities D. remote villages 2. According to the passage, what causes traffic congestion in big cities? A. a lot of city dwellers B. too many cars on the roads C. careless drivers D. less traffic signs on the streets 3. The high number of cars is caused by _________________ A. urban planning B. traffic congestion C. environmental pollution D. the population 4. The highway and road network is _____of meeting the requirement of increasing number of vehicles. A. full B. aware C. incapable D. uncertain 5. Which of the followings is NOT true? A. Only big cities have the problem of pollution. B. Traffic jams cause pollution C. Pollution is a major problem in big cities. D. Pollution causes health and environmental problems.
1. Traffic problems and pollution frequently happen in big cities. Therefore, the answer to the first question is C.
2. According to the passage, traffic congestion in big cities is caused by too many cars on the roads. Hence, the answer to the second question is B.
3. The high number of cars is caused by the population growth in cities. Thus, the answer to the third question is D.
4. The highway and road network is incapable of meeting the requirement of increasing number of vehicles as mentioned in the passage. Therefore, the answer to the fourth question is C.
5. Only big cities do not have problems with pollution; this statement is NOT true based on the passage. Hence, the answer to the fifth question is A.
Therefore, we have successfully answered all questions according to their respective choices using Latex style:
Question: Where do traffic problems and pollution frequently happen?
Answer: $C$
Question: According to the passage, what causes traffic congestion in big cities?
Answer: $B$
Question: The high number of cars is caused by \_\_\_\_\_\_\_\_\_
Answer: $D$
Question: The highway and road network is \_\_\_\_of meeting the requirement of increasing number of vehicles.
Answer: $C$
Question: Which of the followings is NOT true?
Answer: $A$